ART I ANARQUISME: RASTRES BIBLIOGRÀFICS

artianarquismeexpo copyDel 06 al 22 d’abril. Dilluns a divendres de 8 a 21h.

Aquesta exposició, “Art i Anarquisme: rastres bibliogràfics”, neix amb la intenció de presentar el vincle entre Art i Anarquisme mitjançant les referències bibliogràfiques disponibles a la Biblioteca a la Facultat de Belles Arts de la UPV i altres provinents d’aportacions individuals i col·lectives.

El marc de l’exposició s’eixampla amb els actes i presentacions organitzades per la XVI Mostra del Llibre Anarquista de València i amb l’exposició “AnARCO: arte liberal vs arte libertario”, celebrades ambdues a diferents espais de la ciutat de València durant el mes d’abril de 2016.

Presentem textos teòrics, catàlegs d’artistes, llibres d’història, estètica i agitació que recorren la vinculació de l’anarquisme amb l’art al llarg de la seua història, des dels seus orígens fins l’actualitat.

Hem agrupat els exemplars en diferents grups intentant donar-li certa cohesió, cronològica i conceptual, amb totes les limitacions, problemes, interpretacions i dubtes que qualsevol taxonomia pot comportar, més encara en l’àmbit de la creació artística i de la ideologia llibertària.

Possiblement, l’anarquisme siga una ideologia o moviment amb tanta riquesa, varietat, corrents i contradiccions que és ben difícil, de vegades, discernir què és o deixa de ser una pràctica anarquista. Paral·lelament, la finalitat estètica i comunicativa de l’art, l’expressió d’idees i emocions, la seua funció social o de denúncia i la vinculació amb el mercat nodreixen també de conflicte i infinites interpretacions el seu àmbit.

Així, tractar d’enllaçar ambdós en aquesta exposició; la vessant purament plàstica de l’art amb la pertinença o no a la ideologia anarquista de determinats artistes, ens dóna una multiplicitat de dubtes, crítiques, discordàncies, paradoxes i errades que, a fi de comptes, ens aboquen a qüestionar i reflexionar sobre la pràctica artística i la política.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s